вівторок, 19 березня 2019 р.


«Досліджую професії у сфері журналістики»

Сьогодні я учасниця команди «MunkachBand» відвідала місцеве телебачення  з метою дослідження професії  журналіста, режисера та шеф-редактора. На сьогоднішній день важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя. На 1 кабельному телеканалі я спостерігала за роботою знімальної групи, режисера, шеф-редактора, журналістів  і зрозуміла, що всіх їх об’єднує те, що вони без перерви: і в день, і вночі тримають руку на пульсі подій, які відбуваються. І не тільки висвітлюють їх, але й впливають на наше життя, адже  стоять на контролі суспільства і знають про все, що відбувається докладніше і швидше за інших. Саме від них залежить формування суспільної думки. 
Журналістика – професія справедливих, наполегливих, відчайдушних людей, які прагнуть змінити світ на краще. Це фах тих, хто вміє цінувати товаришів, команду, спільно йти до мети. Не можливо уявити собі тележурналіста без колег, з якими вони спільно створюють якісний та цікавий інформаційний продукт. Журналіст - не тільки творча професія, а й наполеглива праця, часто пов’язана з певним ризиком для життя. За обов’язком своєї професії журналісти можуть перебувати в найбільш «гарячих» точках світу, добувати потрібну інформацію всіма доступними методами та викладати  цю інформацію так, щоб її суть була зрозумілою звичайній людині. Їх професійна діяльність включає в себе спілкування  з великою кількістю людей. Справжній журналіст – фанат своєї професії, стійко терпить всі незручності, пов’язані з частими поїздками. Перш за все його професійними якостями є: комунікабельність, інтелект, спостережливість, ерудиція, грамотність, наполегливість, оперативність, порядність, широкий кругозір, професійна етика. У сучасному світі журналісти і репортери є тією силою, що формує громадську думку і впливає на неї. Завдяки оперативній роботі журналістів, люди дізнаються про те, що відбувається в близьких і далеких куточках світу. Вони перебувають у центрі подій і прагнуть знаходити цікаві для людей теми. Взагалі, журналістика –  не просто професія, це покликання, це особливий світогляд. І найважливіше для журналіста – серед багатьох подій, знаходити пояснення фактів, втілювати свої думки в точні і зрозумілі слова. Щоб отримати матеріал для статей і передач, журналісти беруть інтерв'ю, відвідують прес-конференції, збирають інформацію із різних офіційних і неофіційних джерел. Я зрозуміла, що хороші журналісти - відомі в народі, їх цінують і поважають.
З впевненістю можна ствердити: журналіст – це одна з найцікавіших професій. Щоб відчути її смак, потрібно зануритись у неї з головою, - саме так і працюють справжні професіонали.

четвер, 14 березня 2019 р.

«MunkachBand» дослідили:
Мукачево у десятці найкрасивіших маленьких міст України


Досліджуючи інтернет-ресурси, наша команда «MunkachBand» наткнулася на досить цікаву інформацію та хоче оприлюднити її для Вас, теперішніх та майбутніх гостей нашого міста. 

А саме, Мукачево увійшло до рейтингу найкрасивіших маленьких міст України за версією медіа-ресурсу Ukraine is та до 11 кращих туристичних місць України за рейтингом американської телекомпанії CNN.

CNN пише, що Мукачево – це чарівне маленьке місто в західній частині Закарпаття – компактне старе місто, що славиться австро-угорською архітектурою, і підноситься над вражаючим мукачівським замком, який стоїть на прилеглому пагорбі. Колись, будучи однією з найважливіших фортець в королівстві Угорщини, замок Паланок в даний час є родзинкою українського туризму. Мукачево також є чудовою відправною точкою для вивчення природних чудес Карпатських гір, включаючи озера Синевир і мальовничий водоспад Шипіт. Тут ви зможете недорого відпочити на вихідних. Мукачево – це затишне місто, яке приваблює туристів цілий рік. Мукачево, крім усього іншого ще й одне з найдавніших міст, історія якого починається за часів палеоліту.

понеділок, 4 березня 2019 р.


«Команда «Munkachband» досліджує  туризм , як  перспективну діяльність»






Праця в туристичній сфері одна із найбільш оплачуваних, і в людини  є  можливість відвідати величезну кількість країн, вона не рутинна, одноманітна, а цікава та різнобічна. Водночас вимагає від спеціаліста у сфері туризму спеціальних навичок, професійної комунікації, обізнаності, відповідальності та постійного самовдосконалення, швидкого вирішення проблемних питань, емоційної стабільності та врівноваженості. Туризм та сфера послуг є головним фактором і основною складовою туристичної інфраструктури, відіграє провідну роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку туристичних послуг. Туризм - популярний нині напрям підготовки. Ця сфера діяльності стрімко змінюється. Клієнти стають вибагливішими, але так само хочуть, щоб їх дивували, вигадували і дарували їм свято. Тому кожен вуз, який готує фахівців із туризму, шукає особливі підходи до виховання професіоналів. Ми командою стоїмо на  виборі свого життєвого шляху, хтось з нас віддає перевагу покликанню серця, а хтось велінню розуму.
І ми сьогодні   вирішили більше дізнатися  про  одну з найбільш перспективних і цікавих спеціальностей  і ми командою  проклали свій шлях на кафедру «Туризму і географії» в Мукачівський Державний Університет. Нас гостинно зустріли  Лужанська Тетяна Юріївна кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму і рекреації, декан факультету туризму та готельно-ресторанного бізнесу, Машіка Ганна Василівна доктор географічних наук, доцент, кафедри туризму і рекреації, завідувач кафедри. Викладачі розповіли нам про нові   підходи  і методи навчання на кафедрі туризму і рекреації,  а це можливість широкого використання інформаційно-комунікаційних технологій навчання, запровадження гнучкості в системі підготовки фахівців за рахунок широкого використання знань при проходженні навчальних та виробничих практик, оволодіння сучасними технологіями навчання відповідно до кваліфікаційних вимог працівників галузі, підвищення рівня адаптації до нових вимог ринку праці. В вузі практикується залучення студентів до роботи в навчальних лабораторіях, куди нас запросили і показали, де студенти реалізують в ділі свої знання.  В своїй практичній  підготовці  студенти систематично здійснюють навчальні походи, екскурсії, туристичні свята, які дозволяють поглибити вивчення професійних дисциплін. 
Кафедра туризму і географії підтримує зв’язки з Ніредьгаським державним університетом з Академією фізичного виховання і спорту м.Гданськ, університетом Матея Бела м.Банська Бистриця (Словаччина) з питань розвитку прикордонного туризму та активного туризму.  Невід’ємною частиною навчання у туристичному напрямку є досконале вивчення іноземних мов професійного спрямування. Тому, важливою перевагою програми підготовки фахівців з туризму у Мукачівському державному університеті є особливий акцент на поглибленому вивченні студентами кількох іноземних мов — англійської німецької та французької. Це забезпечуватиме високий рівень підготовки та конкурентоспроможності на ринку праці фахівців. Спеціальності, пов'язані з туристичним обслуговуванням, актуальні і особливо важливі для розвитку України. Адже фахівці з туризму не лише знайомлять українців з іншими країнами світу, а й відкривають нашу державу для іноземців. Ми довідалися, що  в роботі фахівця з туризму важливі працьовитість, стресостійкість, організаторські здібності, комунікабельність, ерудованість, схильність мислити творчо, нестандартно,мати  інтерес до людей, бажання вивчати світ, щоб поділитися знаннями про нього з іншими. Слід бути трошки оратором і трошки психологом, щоб зрозуміти, де ж насправді знаходиться той заповітний райський куточок, куди прагне людина, яка звернулася до вас за професійною допомогою!


«Команда «MunkachBand» - досліджуємо

професію викладача вузу»




Сьогодні ми мали можливість дослідити професію викладача вузу. Професія викладача вищого навчального закладу - одна з найбільш творчих і складних професій, у якій поєднані наука та мистецтво. Ця професія споріднена з працею письменника, бо потрібно творчо підготувати матеріал, режисера й постановника,  бо потрібно створити задум та його реалізувати, а в педагогічній діяльності інструментом є особистість викладача, педагога і науковця. Праця викладача вищого навчального закладу являє собою свідому, доцільну діяльність щодо навчання, виховання та розвитку студентів. Професійна діяльність викладача вищого навчального закладу - це особливий різновид творчої інтелектуальної праці. Творчість викладача полягає, у першу чергу, у відборі методів і розробці технологій реалізації мети та завдань, поставлених державою перед вищою школою: забезпечення ефективності навчально-виховного процесу; озброєння майбутніх фахівців фундаментальними знаннями; залучення студентів до самостійного одержання максимальної інформації за короткий час і розвитку їх творчого мислення; озброєння вміннями наукового дослідження; виховання всебічно розвиненої й культурної людини. На нашу  думку, викладання вимагає повної самовіддачі, цілковитої витрати розумових, фізичних та духовних сил, вчитель зобов’язаний бути дуже тонким психологом, щоб уміти розпізнати найкращі якості та схильності у свого учня та допомогти їх розкрити. Учитель завжди намагається знайти індивідуальний підхід до студента, бо кожна  дитина має свій неперевершений та дивовижний талант від природи, а головна задача вчителя - допомогти розкритись його здібностям.
Відмінними рисами справжнього педагога є бажання постійно само розвиватися, самовдосконалюватись, неперервне розширення власного кругозору, вдосконалення та пошук нових методів викладання. Справжній вчитель не перестає здобувати нові знання все життя, бо педагогіка – це наука, яка не стоїть на місці, це постійний рух тільки в перед, у ногу з часом. Творчий наставник завжди використовує у викладанні сучасні та цікаві методи та прийоми. Відвідування різноманітних семінарів, курсів та мастер-класів – ще одна складова цієї професії. Викладання – це щоденна підготовка вчителя до уроків, підбір цікавого матеріалу, зацікавленість своїм предметом, додаткові знання та головне вміння легко та якісно донести їх до дітей. Випадкові люди дуже рідко затримуються в цій професії. Ми вважаємо, що не кожна людина може бути викладачем, так як ця професія вимагає колосальної та кропіткої праці, саможертовності, величезного терпіння, любові до дітей та непідкупного інтересу до своєї професії.  Ця професія відноситься до класу «Людина - Людина». З одного боку, вчитель повинен вміти спілкуватись, взаємодіяти з різними людьми, керувати ними, направляючи їх думки та дії в правильне русло. З іншого боку, професія передбачає наявність спеціальних знань, постійного розвитку та вдосконалення набутих навичок та вмінь, вивчення новинок вибраного напрямку. Саме тому, щоб бути хорошим вчителем, знати предмет недостатньо, потрібно заслужити авторитет, «достукатись» до різних учнів та вміти донести знання найпростішими словами. Професія дійсно особлива, оскільки вимагає від людини величезного терпіння, постійної креативності та самовдосконалення і сьогодні в цьому впевнилися!      


неділю, 3 березня 2019 р.


  «MunkachBand -  знайомимо  з Храмом   Зіслання  Святого духа»




Сьогодні  ми хочемо розповісти  Вам  про один з найкрасивіших храмів в нашому місті - Храм Зіслання Святого духа в Мукачеві. Історія появи дерев’яної церкви Зіслання Святого Духа, почалася із будівництва невеликої дерев’яної каплиці святого архистратига Михаїла, яка була збудована як подяка одного вірника за своє зцілення. А згодом поряд був закладений наріжний камінь під будівництво храму.  В 2009 році на Пасху,  храм вже  освятили і стали проводити  служби.   Для будівництва  храму будівельним матеріалом  обрали екологічно чистий матеріал - дерево. Храм побудували  із смереки, привезеної  із Львівщини. В храмі  по-домашньому затишно і під час богослужіння  всі  думки очищуються. Родзинкою  храму  є те, що   це дерев`яна церква з найбільшим в Україні вітражним зображенням Таємної вечері, виконаним у стилі Тіффані. Образи в храмі втілені у різьбі  по дереву та у вітражах. Хто перший раз побуває в церкві, то його вражає  запрестольна ікона, яка  зображує Таємну вечерю. Вітраж загальною площею в 20 кв. м, він   складається з понад 10 тисяч шматочків скла  і  містить близько 40 кг свинцю. Спочатку художник намалював картину на папері, а вже  потім почав складати її зі скла та використав десять тисяч різнокольорових скелець. Мальованими у вітражі є тільки обличчя, руки та ноги апостолів та Ісуса Христа. Завдяки вітражу у церкві постійно світло та дуже затишно.
Храм Зіслання Святого Духа в Мукачеві - це родзинка міста для обов’язкового туристичного відвідування! Ми  щиро  запрошуємо Вас  відвідати цей унікальний храм,  запрошуємо Вас на службу до храму, бо він відроджує, очищає і прославляє !


«MunkachBand - свідок встановлення скульптури
Святого Мартина»







 Святий Мартин став небесним опікуном нашого Мукачева - чарівного куточка Срібної Землі. Його  зображення  є на гербі міста  і він  вважається  його покровителем. Маючи добру душу, він прагнув миру, був жертовним і милосердним, обігрів жебрака. Ми командою  вже запрошували Вас на святкування Дня святого Мартина, яке урочисто відзначається в нашому  місті 11 листопада.  Традиційно свято відкривають у римо-католицькому соборі святого Мартина, а далі продовжується святковою ходою центральними вулицями Мукачева.
 А сьогодні  в  сонячний, весняний  день   наша  команда  MunkachBand   долучилися до  урочистого  відкриття скульптури покровителю Мукачева -  Святому Мартину. У 2017 з нагоди 1700-річчя від дня народження покровителя міста був освячений наріжний камінь  під  постамент. Хочемо Вам сказати, що на Закарпатті досі не було жодної кінної скульптури і постать Мартина-вершника стане першою за всю історію краю. Скульптура   вагою більше 33 тон та висотою понад 4 метри. Скульпторами є Степан Федорин, Микола Гурмак, а матеріал постаменту- травертин, скульптурна  композиція виготовлена із бронзи. Виготовлення пам’ятника і виливка бронзи проходила в Мукачеві.
Ми рухалися навколо скульптури, як сторінками історії про Святого Мартина,  яку ми вже розповідали Вам в наших публікаціях. Ми вважаємо, що скульптура стане гідною окрасою нашого рідного Мукачева і притягуватиме у  наше місто ще більше туристів!


  «Команда  «MunkachBand» - досліджуємо вірування,  
 звичаї, традиції, та побут»


     
  Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва провела чергове Skype-навчання для  учасників  команд "ПрофіКемп"  Закарпатської області  і    наша команда  «MunkachBand»   долучилася  до   дослідження  унікальних  та самобутніх  традицій  і звичаїв  Закарпаття. Перед учасниками команд виступила   завідуюча  експозицією Закарпатського  музею  народної архітектури та побуту. На  сторінці музею   «Ужгородський Скансен» постійно висвітлюється  інформацію про один з найцікавіших експонатів, де ми  маємо змогу   глибше знайомитись   та пізнати   не лише експозицію музею, але й культуру нашого краю! 
Народні традиції та звичаї Закарпаття – це унікальне переплетіння культур українців, угорців, словаків, поляків, румунів, євреїв, росіян, а також німців та інших народів. Це й недивно, адже Закарпатська область межує з Румунією, Словакією, Угорщиною, Польшею. В окремих селах проживають етнічні німці, які і тепер пам’ятають свою мову, та бережуть традиції. Переплетення культур не приводить до етнічних конфліктів, навпаки всі мирно уживаються між собою. На відносно маленькому клаптику землі, яким є Закарпаття, можна відчути національний колорит багатьох народів проживаючих тут. Туризм відіграє значну роль у економіці краю. Місцеві жителі ставляться до гостей дружелюбно, та стараються, щоб відвідувачі з усіх кінців світу поїхали додому з купою гарних вражень. З давніх часів, на Закарпатті були поширені народні промисли: ткацтво, бондарство, гончарство,стельмаство, плетіння, теслярство, столярство, ложкарство, каменярство, гутництво, шевство, кушнірство та багато інших. Серед різноманітних виробів народних майстрів, художня вишивка займає одне з головних місць. Кожен район, та навіть село, мають свій особливості та притаманні тільки їм традиції вишивання. Особливу роль вишивка відіграє в святкових та обрядових предметах, а також в оздобленні одягу, житла, церковних атрибутів.
Орнаменти, це цілий окремий світ, вони тісно пов’язані з символікою та сприйняттям навколишнього світу. Навіть сьогодні, багато Закарпатців бережуть та розвивають свої давні традиції. Тут переплелись релігійні, сімейні та календарні свята, а також залишки язичницьких вірувань та обрядів. Ми командою «MunkachBand»  досліджували  протягом проекту   пам'ятнику  середньовічної архітектури  замок Паланок ,  невичерпне джерело народного фольклору. Відвідували  експозиції у  виставкових залах  де знаходиться    більше восьми тисяч експонатів, які об'єднані  у тематичні експозиції: історичну, етнографічну, природи, старожитностей, писанки, старовинних меблів, кімнати тортур, замкової екуменічної церкви, культуру  болгар Закарпаття, культуру  єврейської громади Мукачева, дві картинні галереї, меморіальна кімната династії  Ракоці, кімната Шандора Петефі.  Музей закономірно став духовною скарбницею Мукачева.  Мукачівський історичний музей та наша команда  «MunkachBand»   щиро запрошує всіх мешканців міста та гостей міста відвідати замок «Паланок» та поринути у часи Середньовіччя.

вівторок, 26 лютого 2019 р.


                           «Професія  фотомоделі. Досліджую» 
 
Сьогодні я, учасниця команди «MunkachBand» Яна спробувала себе в ролі фотомоделі. Вражаючі фотосесії для модних журналів, фото на обкладинках глянцевих журналів, захоплені погляди перехожих та величезні гонорари, про це мріють юні леді. Останніми роками молодь вважає професію моделі дуже престижною і намагається прорватися на подіуми. І недарма, адже модельний бізнес дуже поширений в Україні. Бо нині реклама потрібна кожній компанії чи бренду, і моделі якраз виконують цю функцію. Закарпатські дівчата дуже красиві, тому майже кожна пробує себе у модельному бізнесі. А оскільки затребуваність цієї професії зростає, багато хто хоче реалізувати себе в індустрії моди. Професія  моделі вимагає повної самовіддачі. Для роботи моделлю потрібно мати колосальну стресостійкість, силу волі, витривалість, хитрість і мудрість і  найголовніше, що повинно бути в моделі – харизма, сильний і яскравий дух, що дозволяє вкладати енергію в фото і виступи на подіумах. Адже на фото ми бачимо не тільки риси обличчя і колір очей – ми бачимо внутрішній стан, настрій, наповнення. Втомлений, розбитий, озлоблена людина не зможе передати відчуття внутрішньої сили, яке чіпляє найбільше. У моделей дуже щільний і насичений графік, тому важливі працездатність, вміння працювати на знос в будь-яких умовах. Сьогодні я здійснила свою свої мрію, навіть дитячу. Фотомодель - це цікаво і ця професія  має багато перспектив, таких як подорожі та  нові знайомства.  



 Команда «MunkachBand»  пізнаємо і досліджуємо.


Сьогодні ми командою   завітали до  центру зайнятості  з метою дослідження  світу професій. Яка професія найвідповідальніша?  Звісно  керівника   бо  він ,  визначає  людям роботу в рамках даної  йому влади. Керівник - це не посада, а психологія, спосіб життя і спосіб думки.  Зустрівшись з   керівником центру зайнятості  та поспілкувавшись  , ми дізналися про основні функції   керівника , та правила успішного керівника. З ранку - план справ на сьогодні. Керівник , завжди думає про потрібний результат    спрямований у майбутнє, а не розбирається в минулому. Всі  завдання  в нього  розставлені по пріоритетам  і   зосереджується  на найважливішому. Робота завжди повинна бути на позитиві.  Кожні 15 хвилин керівник  повинен  звітувати собі  про зроблене. А  ввечері   підводити  підсумки  дня , та  формувати  план  справ на завтра.  Якщо у людини завдання організувати свій вплив на   команду - це лідер. Якщо у людини завдання організувати справу, або процес , то  це керівник.  Ми думаємо , що ще одне важливе вміння для професійного керівника , те  що  він повинен тримати свій колектив згуртованим. Принцип «розділяй і володарюй» може погано позначитися на роботі. Керівник повинен: знати своїх співробітників, розбиратися у своїй сфері; вміти організувати роботу, щоб кожен усвідомлював свій внесок у загальну справу; контролювати, а не наглядати. Бажано, щоб він мав відмінне почуття гумору.

вівторок, 19 лютого 2019 р.

«Райський куточок для дітей у нашому місті»






Сьогодні командою «MunkachBand» ми завітали у Мукачівський центр позашкільної освіти, і хочемо запросити і Вас, адже тут є на що подивитись. Цей заклад був заснований 1 квітня 1958 року, а 22 червня 2005 року рішенням обласної ради територію Мукачівського екоцентру його було оголошено пам’яткою природи місцевого значення, під назвою «Учнівський дендрологічний парк», а назву МЦПО отримав 5 червня 2015 року, як комплексний позашкільний навчальний заклад по напрямках: еколого-натуралістичний, туристсько-краєзнавчий, науково-технічний та дослідницько-експериментальний. Центр підтримує тісні зв’язки з державними структурами, громадськими організаціями, загальноосвітніми школами та дошкільними закладами. Екскурсію нам радо провів та показав всю красу центру директор та наш куратор проекту «ПрофіКемп» Олександр Талабішка. МЦПО займає територію близько 1 гектару і налічує майже 200 видів рослин і дерев, більшість з яких занесені до Червоної книги. Літом розмаїття і різнобарв’я троянд відразу ж вражає відвідувачів не лише з Мукачева, а і з цілої Закарпатської області, які тільки зробили перші кроки в цей райський куточок. Справжня гордість центру – фікус, якому більше 80 років, а теплицю зробили спеціально на замовлення і догляд тут за ним теж особливий. Також МЦПО має живий куточок з цікавими мешканцями. Кілька черепах вигріваються на камінні в одному зі ставків. Не обділені увагою дітлахів і кролі, шиншили, фазани, голуби, папуги, морські свинки. Найбільш незвичайними представниками куточку є чотирнадцятирічна свиноматка Мотря . Цілеспрямоване комплексне навчання та виховання в Мукачівському центрі позашкільної освіти дає добрі результати, адже юні гуртківці виявляють інтерес до творчих пошуків та беруть активну участь у громадському житті міста. Своїх педагогів центру діти обожнюють! Вони досвідчені працівники, які неодноразово на найвищому рівні проводили відкриті заняття, конференції, конкурси і отримували дипломи та грамоти міського і обласного рівня. Наша команда хоче подякувати нашому куратору Олександру Георгійовичу за професіоналізм, терплячість та неймовірну креативність. Наснаги вам, хороших діточок і успіхів у всіх ваших починаннях. Здоров'я і посмішок на довгі роки!
«Учасниця команди « MunkachBand» дослідила
педагогічну майстерність мами»



Сьогодні, я учасниця команди «MunkachBand» Ангеліна, дослідила професію своєї мами - педагога, директора навчального закладу. Професію вчителя називають вічною. Вона — одна з найдавніших професій. Адже саме через спеціально організовану педагогічну діяльність школи, діти в майбутньому оволодівають всіма іншими професіями. На вчителеві в широкому розумінні завжди тримається не лише освіта, а й держава в цілому. Я з дитинства спостерігала за своєю мамою, вона завжди така добра, привітна, чуйна і головне – дуже розумна. Я завжди хотіла бути схожою на неї. І це вплинуло на мій вибір професії. І спостерігаючи за її роботою я бачу, що педагогічним працівником повинна бути особа з високими моральними якостями, яка має відповідну педагогічну освіту, належний рівень професійної підготовки, яка забезпечує результативність та якість своєї роботи. А керівник – педагог ще повинен бути людиною культури і вселюдських цінностей, провідником ідей державотворення і демократичних змін, людиною великої душі й доброго серця і моя мама така. Вона справжній педагог, яка працює на майбутнє, випереджати свій час. Важливу роль відіграють ще і особистісні якості педагога, його чутливість до іншої людини, гуманність у помислах і діях. Учитель завжди має бути твердим, непохитним, послідовним у своїх вимогах і водночас гнучким, здатним переглядати окремі свої рішення і вимоги, якщо це зумовлено конкретними обставинами та інтересами справи. Навчально-виховна робота потребує від учителя організаторських умінь і здібностей. Педагог має справу з колективом учнів, яким треба повсякчас керувати, діяльність якого необхідно спрямовувати. Це ж стосується його взаємодії з кожним учнем. Тому ефективність педагогічного процесу залежить від правильної організації праці учителя, його уміння об'єднати і згуртувати учнівський колектив. Учитель — головна фігура педагогічного процесу. Його особистий приклад -це могутній фактор виховного впливу. Завдяки спілкуванню з учнями, вчитель виховує їх не тільки словом, а й всіма якостями своєї особистості. Головне завдання вчителя — навчати і виховувати. У ньому закорінені функції педагога. Цінність учительської праці я вбачаю в умінні бути організатором процесу засвоєння знань , коли вже скоро можу здійснити свою мрію і стати вчителькою, багато зусиль прикладаю для того, щоб усе знати і вміти. Тепер я розумію, що буду у своєму руслі, що правильно вибрала свій шлях . Хоча й нелегка зараз професія вчителя, і не дуже вдячна, проте я впевнена, що це моє призначення. Я спробувала себе в ролі вчителя на уроці , мене люблять діти, а головне – я їх люблю. Я відчуваю, що можу багатьом допомогти в майбутньому. А головне в житті – це дійти до поставленої мети, удосконалити мету. Я вважаю, що професія вчителя – найпотрібніша і найпрекрасніша в нашому суспільстві. Від учителів багато в чому залежить майбутнє покоління. Робота вчителя – дуже відповідальна. Можна не відразу побачити плоди своєї праці, тому що вони проявляються через багато років. І якщо це була наполеглива праця у вигляді виховного процесу своїх вихованців, то результат обов’язково має порадувати і заявити про себе високими їх досягненнями!

«Досліджую професії у сфері журналістики» Сьогодні я учасниця команди « MunkachBand » відвідала місцеве телебачення   з метою дослі...